Η φύτευση της αγγουριάς δεν διαφέρει και πολύ από αυτήν της πιπεριάς ή ντοματιάς. Έτσι μπορούμε είτε να σπείρουμε σε βάθος 2εκ. είτε να φυτεύσουμε νεαρά φυτά σε σειρές.
Φύτευση
Για τη φύτευση στο χώμα θα επιλέξουμε ένα μικρό κομμάτι στον κήπο, όπου και θα ανοίξουμε αυλακιές βάθους 15εκ. και μεταξύ τους απόστασης 0,8-1 μ. Σε κάθε αυλακιά θα ρίξουμε μείγμα χώματος κομπόστ, χώμα κήπου και τύρφη σε αναλογία 2:1:1. Ενώ στα σημεία που θα φυτεύσουμε θα προσθέσουμε ένα βιολογικό λίπασμα τύπου 10-8-12 και ζεόλιθο που θα δώσει στα φυτά μας επιπλέον ασβέστιο και ιχνοστοιχεία. Τέλος σκαλίζουμε για να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Ανά 40εκ. μέσα στις αυλακιές θα ανοίξουμε μικρούς λάκκους όπου και θα τοποθετήσουμε τα φυτά, καλύπτοντας τα κενά με χώμα και πιέζοντας ελαφρά για να στηριχθούν καλύτερα.
Κατά το πότισμα διαλύουμε 1κουτ. της σούπας εκχύλισμα φυκιών σε 10 λίτρα νερό, για να βοηθήσουμε τα φυτά να ξεπεράσουν το μεταφυτευτικό στρες και ποτίζουμε.
Μετά τη φύτευση
Κάθε 15-20 ημέρες σκαλίζουμε, ώστε να εξασφαλίζουμε καλύτερες συνθήκες αερισμού των ριζών και ευκολότερο πότισμα.
Ποτίζουμε τακτικά κάθε 2 ημέρες και κάθε 15-20 προσθέτουμε μέσα στο νερό του ποτίσματος ένα υγρό βιολογικό λίπασμα τύπου 5-0-10.
Για να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια συγκομιδής μπορούμε να φυτεύσουμε σταδιακά, ανά 20 ημέρες.